Hurriyet

9 Kasım 2012 Cuma

PL/SQL Ders 1


PL/SQL nedir?

            PL/SQL’in açılımı SQL’in prosedürel dil uzantısı şeklindedir. (Procedural Language Extension of SQL). PL/SQL genel olarak Sql dilinin çeşitli programlama dillerinin özellikleriyle birleştirilmesidir. Bu kombinasyon programlama dillerinden bazı özellikleri miras edindiği gibi (örneğin For döngüsü,if then else kondisyonel karşılaştırmaları, While döngüleri ) içinde Sql sorguları  kullanılabilinir.

            Bu dil Oracle şirketi 90’ların başında SQL’in yapabildiklerini geliştirmek için geliştirilmiştir. Şu an dünyada da yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu kullanım yoğunluğu Oracle veritabanının dünyada popüler olarak kullanılmasına da bağlıdır.


PL/SQL Motoru: 

                PL/SQL motoru PL/SQL ifadelerini çalıştırmak için kullanılır. Bu kodu kullanıcı kısmında  veya sunucu tarafında saklanıp tutulabilinir ve orada çalıştırılabilinir.


PL/SQL Programlama  Dersi:

                Bu  dersler de PL/SQL programlamanın temelleri gösterilecektir. Bu dersleride PL/SQL  yazarken referans olarak kullanabilirsiniz. Bu PL/SQL dersi zaman geçtikçe daha da ilerleteceğim. Bu şekilde PL/SQL de daha da ilerleyebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder