Hurriyet

31 Ekim 2013 Perşembe

Oracle E-Business Suite: Parametreli PL\SQL Concurrent Program Örneği - PL\SQL Concurrent Program Example With Parameters

PL\SQL concurrent programı yaratmak için ilk önce veritabanına girip pl\sql prosedürümüzü yaratırız. Bu örneğimiz için deneme_berke1 adında bir prosedür yaratacağız. Bu prosedür veritabanında zamanı sorgulayıp sonrasında parametreyi alıp scott şeması altındaki deneme1 tablosunu belirli değerlerle doldurmaktadır.

 procedure deneme_berke1  
 (errbuf out NOCOPY varchar2, retcode out NOCOPY varchar2,app_name in varchar2)   
 is  
 x date;  
 z varchar2(100);  
 begin   
 select sysdate into x from dual;  
 dbms_output.put_line(x);  
 dbms_output.put_line(app_name);  
 insert into scott.deneme1 values(app_name,'FAILURE',x);  
 END deneme_berke1;  

Bu işlemi yaparken E-Business Suite Concurrent programlarına özel 2 tane parametre ekleriz. Bunlar eklenmezse bu hata oluşur.

Bu 2 parametreyi ekledikten sonra programımızda kullanacağımız parametreyi de ekleyip prosedürümüzü derleriz.

Prosedürümüz tamamlanınca concurrent program oluşturma safhasına geçeriz.

Concurrent Program Oluşturulması:

Concurrent Program oluşturmak için " System Administrator>Concurrent:Program>Executables " ekranına gideriz. Ekranda pl/sql program adını gireriz. Execution Method olarak "PL\SQL Stored Procedure" seçilir.


Concurrent Program executable'ını yarattıktan sonra concurrent program'ı define ederiz. Bunun için " System Administrator>Concurrent:Program>Define " seçeneğine gireriz.



Concurrent Program'ımızı yarattıktan sonra bu concurrent'ı çalıştırmak için "System Administrator>Security:Responsibility>Request" formuna girilip concurrent'ımızı gerekli sorumluluk'un içerisine tanımlarız.




Bu tanımlamaları yaptıktan sonra concurrent programımızı system administrator sorumluluğundaki request'lerden çalıştırabiliriz.

Not:  Buradaki concurrent program örneği aşağıdaki yazıda tekrar kullanılmıştır. "Request Set Oluşturulması"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder