Hurriyet

19 Haziran 2013 Çarşamba

Oracle E-Business Suite: “MERHABA DÜNYA” “Concurrent Program'ının Yaratılması”


Bilgisayar dünyasında bir iş hakkında genel fikir sağlayan en temel örnek olan “Merhaba Dünya” program örneklerinden bir tanesini şimdi Oracle Applications için yapacağız. Bu örneğimizde yaratacağımız program NAME ve DATE parametrelerini alacak ve MERHABA , çıktısını verecek.


            Bu programımız için önce Sql*Plus scripti yaratıyoruz. Bu scriptimiz “Concurrent Program” olarak çalışacak. Örnekleme yapacağımız için, “Concurrent Program”’ın nereye konulacağını göstermek, sistemin nasıl işlediğini belirtmek için yapılan bu örnekte zor bir program yazmayacağız.


SET VERIFY OFF
SET LINESIZE 70
SET HEADING OFF
WHENEVER SQLERROR EXIT FAILURE ROLLBACK;
WHENEVER OSERROR EXIT FAILURE ROLLBACK;
/* ----------------------------------------------------------------*/
SELECT ' Merhaba ' || UPPER('&1') || '. Tarih ' ||
fnd_date.canonical_to_date('&2')
FROM dual;
EXIT;


Burada canonical_to_date fonksiyonunu kullanıyoruz. Bu fonksiyon ile içeri atılan string formatındaki tarih normal tarih formatına çevrilir.

Sql’imizi yaratıp oluşturduktan ve gerekli izinleri verdikten sonra ortamına konulur. Bizim durumumuzda bu adres “/orappl/ /apps/apps_st/appl” oluyor. Buranın altında programımızın uzantısına göre hangi uygulama tarafından çalıştırılacaksa onun altında sürüm versiyonu uzantılı tip dosyasının altına yerleştirilir. Bu durumda özetle “ /oracle/apps/R1204/apps/apps_st/appl/(xxcust)/ (12.0.0)/(sql)”olarak gözükür. (Örnek: /oracle/apps/R1204/apps /apps_st /appl/xxcust/12.0.0/sql).

            Bundan sonraki adım ise programımızın executable dosyasını yani fiziksel dosyasını veritabanındaki bir kayıt ile eşleştirmek olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder