Hurriyet

19 Haziran 2013 Çarşamba

Oracle E-Business Suite: Oracle Applications Audit



            Kullanıcı Auditleri ve Veri Değişiklik Auditleri:

            Oracle Application’larındaki depolanan veriler aşırı hassas olabilirler. Sırf bu yüzden değişikliklerin kaydedildiği bir yapı gerekmektedir. Bu yapıyla veri değişikliklerinin takibi kolaylaştırılır. E-Business Suite de 2 tür kayıt tutma özelliği bulunmaktadır.

1-      Son kullanıcıların aktivitelerinin kayıt altına alınması.

2-      Son kullanıcılar tarafından yapılan değişikliklerin kayıt altına alınması.


Son Kullanıcıların Aktivitelerinin Kayıt Altına Alınması:

Son kullanıcıların aktiviteleri 4 seviyede kontrol edilebilinir. Bunların kayıt seviyeleri
Sign-on:Audit Level opsiyon değeri değiştirilerek ayarlanır.

Profil Opsiyon Değeri                         Sonuç

None                                                     Audit aktif değildir. Değişiklikler kayıt altına alınmamaktadır.

User                                             Kullanıcının Login ve logout olma zamanları FND_Logins tablosuna kaydedilir.

Responsibility                                           Kullanıcıların User seviyesinde yaptıkları değişikliklere ek olarak erişime sahip oldukları sorumluluklar da FND_LOGIN_RESPONSIBILITIES tablosuna kaydedilir.

Form                                                    Kullanıcıların giriş çıkış zamanları, sorumluluk erişimleri ve her form’a erişim süreleri FND_LOGIN_RESP_FORMS tablosunda kaydedilir.

Auditing işlemleri Sign-On:Audit seviyesi NONE’dan farklı bir değere atandığı anda başlatılır. Buna ek olarak aşağıdaki tablolardan da fazladan güvenlik için takip edilecek veriler bulunur. Bunlar:

FND_UNSUCCESSFUL_LOGINS ATTEMPT_TIME adlı kolon en son yapılan başarısız giriş denemesini kaydeder.


FND_USER                                      LAST_LOGON_DATE kullanıcının en son başarılı bir şekilde giriş yaptığı  zaman kaydedilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder