Hurriyet

30 Temmuz 2013 Salı

Oracle E-Business Suite: Performans için İstatistiklerin Toplanması



İstatistiklerin güncel olarak tutulması Sql’lerin verimli bir şekilde çalışması için çok önemlidir. Her kaynağın “maliyetini” inceleyerek, sistemimizi optimum performans için hazır tutabiliriz. Optimizer en uygun access path’i bulmak ve sql sorgularını çalıştırmak için güncel tablo istatistiklerini kullanırlar. Bu istatistikler “Gather Schema Statistics” concurrent programı sayesinde toplanır. 

Bu programın bir upgrade sonrasında ve devamında da günlük bazda çalıştırılması performansın düşmesini engeller. İstatistiklerin toplanması süresi, o istatistiklerin toplanmasına kadar geçen süredeki DML ifadelerine bağlıdır. Tamamen statik olan tablolar için istatistiklerin bir kere alınması yeterliyken, dinamik olan tabloların, verisi etkin bir şekilde artan veya azan tabloların istatistiklerinin birden fazla alınması gerekir. 

 Bunun için ilk önce System Administrator sorumluluğuyla bağlanmamız gerekir. Sonrasında Request>Run altına gidilir ve yeni bir istek girilir.





 Orada da “Gather Schema Statistics” seçilir ve işin gereğine göre bir program da konabilir ne zaman çalıştırılacağına dair.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder