Hurriyet

24 Ocak 2014 Cuma

Oracle E-Business Suite: Adpatch ve/veya Adadmin için Defaultsfile Oluşturulması - Creating Defaultsfile For Adpatch and/or Adadmin

Oracle E-Business Suite'de patch ve maintenance işlerinde hızımızı arttırmak için ve adpatch ve adadmin komutlarını çalıştırdığımızda ortaya çıkan gereksiz soruları cevaplamamak için defaultsfile adı verilen bir text dosyası yaratabiliriz.

Defaultsfile ile bu komutların çalıştırılması sırasında kullanıcıya sorulan sorular bir text dosyasına yazılır. Sonrasında tekrar ihtiyacımız olma durumunda bu text dosyasını kullanaraktan gereksiz soruları atlayıp amacımıza daha kısa sürede oluşabiliriz.

Bunu yapma nedenimiz ise bazen bazı işleri, java jar dosyalarını tekrar compile etmemiz gerekmesi, Apps schema'sını tekrar compile etmemizin gerekmesi gibi  işleri defalarca yapma ihtiyacı duyma ihtimalimizdir. Ya da belirli işleri tekrar hiç beklemeden gerçekleştirmemiz gerekebilir.


Defaultsfile Nasıl Oluşturulur?

Defaultsfile dosyasını aşağıdaki komutla oluşturabiliriz. Adpatch veya Adadmin komutlarında kullanılabilinir.

adadmin defaultsfile=$APPL_TOP/admin/$TWO_TASK/defaultsfile 

Burada defaultsfile opsiyonu defaultsfile dosyasının nerede olduğunu gösterir. Bu dosya herhangi bir yer de bulunabilinir.

Bu komut çalıştırıldığında (adadmin veya adpatch), komut ilk önce belirtilen lokasyonda defaults file text dosyası bulunuyor mu diye bir kontrol eder. Eğer bulunmuyorsa soruları sorar. Bu sorulara verdiğimiz cevaplar defaultsfile text dosyasında kaydedilir. İşlemlerimiz yapıldığında bunlar kaydedilir.

Bu şekilde defaultsfile dosyası oluşturduğumuzda, bir dahaki sefere komut çalıştırıldığında önceden verdiğimiz cevaplara göre gerekli komutlar gerçekleştirilir. Yani bir düğmeye basmış gibi gerekli işlemi gerçekleştirebiliriz.


Defaultsfile'ın Adpatch ile Kullanılması:

İlk olarak adpatch komutumuzu defaultsfile parametresiyle birlikte kullanırız.

 adpatch defaultsfile=$APPL_TOP/admin/$TWO_TASK/defaultsfile 

Defaultsfile ile birlikte adpatch çalıştırıldıktan sonra bize Oracle Applications Patch'in nereye çıkartıldığını sorana kadar devam ederiz. Sorduğunda da "abort" yazıp çıkarız.

Komutumuzdan çıktıktan sonra örnek olarak patch 123456 için adpatch'imizi defaultsfile ile çalıştırmak istersek:

Bu patch'in bulunduğu dizini : $APPL_TOP/patch/123456
Kaç paralel workerla çalışması gerektiği: 10
Autopatch'in yazmasını istediğimiz log dosyasını: u123456.drv.log

yazmamız gerekir. Bunu yazınca da elimize aşağıdaki gibi bir kod oluşur.

 adpatch defaultsfile=$APPL_TOP/admin/$TWO_TASK/defaultsfile \  
 logfile=u123456.drv.log \  
 patchtop=$APPL_TOP/patch/123456 \  
 driver=u123456.drv \  
 workers=10 \  
 interactive=no  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder