Hurriyet

8 Ocak 2014 Çarşamba

Oracle E-Business Suite: RDA Nedir? - Remote Diagnostics Agent Çalıştırmak - Application Diagnostics Çalıştırmak - Runnig Remote Diagnostics Agent

Oracle Remote Diagnostics Agent(RDA) bize uygulamamız hakkında bilgi sağlayan bir araçtır. Bu araç ile veritabanına belirli scriptler gönderilir. Bu scriptler kısaca uygulamamız ve onun bulunduğu ortamı gösteren sql'lerden oluşur. RDA sayesinde ortam analizinde kullanılır ve sorunları çözme aşamısında çıkartılır. Bir sorun anında sistemde yapacağımız işler sırasında bize yardımcı olabilecek bilgileri sağlar ve yapılacak işlemler içerisinde önceliklerimizi belirlememize yarar.

En genel avantajları:

-Kurulum, yükseltme ve konfigürasyon işlemleri sırasında yardımcı olması:

-Herhangi bir durumla ilgili tanım yapılması

-Sorunların çözümünde etkili olması

-Sistem analizi yapılması

RDA Nasıl Çalıştırılır?

E-Business Suite uygulammıza bağlanıp "Application Diagnostics" sorumluluğuna gideriz. Burada "diagnose" seçeneğine tıklarız.


Karşımıza çıkan ekranda RDA seçeneğine tıklayıp "Select Application"'a basıp uygulamamızın kısa adını veya tam adını yazarız ve "execute" ederiz.




Sonrasında raporumuzun bitişini refresh'ten takip edebiliriz. Bittiğinde de raporu indirebilir veya ekrandan görebiliriz.

RDA İçerisinde Hangi Bilgiler Bulunur?

RDA içerisinde uygulama ve veritabanı birleşik olarak analiz edilmiş bilgiler bulunur.  Uygulamadaki profiller, veritabanı parametreleri, analiz edilen modülle ilgili veritabanı objeleri, triggerlar ve diğer ilgili kullanılabilen objelerle bağlantılı bilgiler gösterilir. Ayrıca dosya versiyonları da bu rapordan çıkartılabilinir.

Örnek:


RDA Sistem İçerisinde Nerede Bulunur?


Sistem içerisinde $LOG_HOME/appl/oam/diagnostics altında bulunmaktadır.  Buradan da oluşturduğumuz eski raporları görebiliriz.

Application Diagnostics'te Neler Çalıştırılmalı?


Bir sistem yöneticisi olarak aşağıdaki uygulamalar çalıştırılabilinir. Bunları çalıştırılması sonucunda uygulamayla ilgili bilgiler verir. Bunun ne kadarını biz kullanabilirz o şüpheli ama ihtiyaç duyduğumuz ayrıntıları da buradan bulabiliriz. Bununla birlikte Application DBA altında yararlı olarabilecek RDA ve diagnostic pack var.

AZ Application Implementation
FND Application Object Library
AD Applications DBA
SHT Applications Shared Technology
PER Human Resources
IZU Oracle E-Business Suite Diagnostics
JG Regional Localizations
IES Scripting
SYSADMIN System Administration

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder