Hurriyet

22 Mayıs 2014 Perşembe

Oracle Fusion Middleware: BI Applications DW'sine Source Database'den Veri Aktarımı

BI Applications 11.1.1.7.1 versiyonunda verileri uygulama veritabanından datawarehouse'a taşımak için 3 tane yol bulunmaktadır. Kaynak uygulamalar aşağıdaki gibidir.

  •  E-Business Suite
  •  Siebel
  •  PeopleSoft
  •  JDE
Taşıma yolları:

-JDBC modu:
-Database Link Modu:
-SDS Modu:

JDBC Modu:

Standart kullanılan taşıma metodu JDBC modu'dur. Bu yöntem yukarıda belirten metodlar arasında en yavaşıdır.Bu modun kullanılması ancak kaynak database Oracle olmadığında ve SDS kurulmadıysa tavsiye edilir

JDBC modunun kullanılması için OBI_SRC_VIA_DBLINK ve IS_SDS_DEPLOYED parametrelerinin N olarak yani not enabled olarak set edilmiş olması gerekir.

Database Link Modu:

Bu modda veriler DB Link'i ile gönderilir. JDBC modundan daha hızlıdır. (Aradaki bağlantı aynı kaldığı sürece) . Bu modun kullanılması için OBI_SRC_VIA_DBLINK Y ve IS_SDS_DEPLOYED N olarak set edilmelidir. Bu iletim modunda varolan bu iş için yaratılmış bir database link'i kullanılır. Yaratılacak database link'inin bir standardı bulunmaktadır.

.WORLD@DSN_

DSN (Data Source Name) kaynak db ile ilgili bağlantı adı şeklinde yorumlanabilir. Bu link datawarehouse'da bulunmalıdır. Nasıl yaratıldığını buradan görebiliriz.






Referans:
BI Applications DW'sine veri taşınması - https://blogs.oracle.com/biapps/entry/the_3_different_modes_of

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder