Hurriyet

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Oracle Fusion Middleware: OBIA Güvenlik - OBIA Security

OBIA'da Güvenlik:

OBIA'da güvenliği yetkiler üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu yetkiler de Fusion Middleware Control ve WebLogic Administrator Console'dan verilmektedir.

Weblogic için aşağıdaki örnekteki gibidir.



Weblogic'den kullanıcıların genel hareketleri incelenebilinir. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.


Kullanıcı yaratılması da Weblogic'den gerçekleştirilir.

Fusion Middleware Control'da ise aşağıdaki gibidir.


Oracle BI Analytics Dashboard ve Catalog Güvenliği:

BI Analytics'de herkesin her rapora erişmesini önlemek, her rapor'da her şeyin gözükmemesini sağlamak için yapabileceğimiz bazı ayarlar vardır. Bu ayarlar ile hangi grupların, hangi rollerin hangi Dashboard ve raporları görebileceğini ayarlamak mümkündür. Bunun için OBI Analytics ekranına bağlanmamız gerekir.(http://hostname:port/analytics)

Bu ekranda ilgilendiğimiz Dashboard veya raporun üzerine tıklarız. Bu örneğimiz için Procurement modülü altında "Employee Expenses" adlı Dashboard'a erişiriz.





Bu ekrandan Tasks altındaki Permissions seçeneğine tıklarız. Permissions seçeneği her raporun yanındaki More seçeneklerinden de bulunabilinir. Sonrasında oradan aşağıdaki ekran karşımıza gelir.


Bu ekrandan çeşitli kullanıcı gruplarını rollerini veya kullanıcıların haklarını değiştirebilir, azaltıp, arttırabilir, çıkartıp ekleyebiliriz. Ekleme ekranı da yukarıdaki resimdeki "+" ya basılarakdan çıkartılı.



Uygulama Yaşam Döngüsü:

Tipik bir yaşam döngüsü şu şekildedir:

-Geliştirme (Development)
-Yükleme (Deployment)
-Taşıma (Migration)
-Versiyon Yükseltme (Upgrade)
-Patch İşlemleri

Fusion Middleware Mimarisi:


Referans:

Managing Security for Dashboards and Analyses - http://docs.oracle.com/cd/E28280_01/bi.1111/e10543/mgrgrpsusers.htm#i1005125

How to Implement Object Security in Project Analytics in OBIA 11.1.1.7.1 - https://blogs.oracle.com/biapps/entry/how_to_implement_object_security

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder