Hurriyet

14 Haziran 2013 Cuma

Oracle E-Business Suite: Application'lar


Oracle E-Business Suite olarak anlattığımız şey aslında bir sürü uygulamanın (Ör: Genel Muhasebe - General Ledger, İnsan Kaynakları – Human Resources, Oracle Financals vb.) birleşimidir. Bu saydıklarımız modül olarak da sayılmakla birlikte “Application” olarak bilinirler. Bu uygulamaların genel amacı E-Business Suite oturumunu farklı iş fonksiyonlarına bölmektir.

Bir uygulama uzun adıyla (Full Name), kısa adı (Short Name) ve bulunduğu yer (Base Path) belirtilir.

Bir Concurrent Program’ın  Application’a Eklenmesi

            Concurrent Program’ların hepsinin birer çalıştırılabilir(executable) programcığı bulunur. Her Concurrent Program ve çalıştırılabilir programcığı uygulamaya bağlıdır. Bu programcığın yeri, programcığın bağlı olduğu uygulamaya göre değişebilir.

            Örneğin Sql*Plus executable’ı sql dosyalarıdır. Bütün bu executable’lar bir uygulamayla kaydedilmelir. Her uygulama sunucuda belirli bir klasöre konur. Örneğin “XXPO” adındaki uygulamamız “/home/oracle/apps/appl/xxpo” klasörünü gösteriyor olabilir.


            Her uygulamanın bir base path’ı vardır. Bunlarla eşlenmiş işletim sistemi değişkenleride bulunur. Her modül için bir tane vardır. Örneğin Satın Alma modülü için “Purchase Order” uygulamsının bunun eşleniği olarak $PO_TOP işletim sistemi değişkeni bulunur. Sistem yöneticileri kendileri “custom uygulama” tanımlamak isterlerse “System Administrator>Application>Register” kısmından yapabilirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder