Hurriyet

18 Kasım 2013 Pazartesi

Oracle E-Business Suite: Adadmin Nedir? - Ne İşe Yarar?

Adadmin olarak belirttiğimiz araç Ad Administration'dır. Adadmin ile çoğu bakım(maintenance) işlemi gerçekleştirilmektedir. Adadmin tarafından gerçekleştirilebilecek işlemler gruplanmıştır. Bu gruplar aşağıdaki gibidir.



Gruplarda sırasıyla Menu'lerin tekrar yaratılması, veritabanındaki application object'lerinin compile edilmesi, application'ın maintenance mode'a alınması, application ile ilgili bazı işlemlerin gerçekleştirilmesidir. Menu'ler ve içerikleri aşağıdaki gibidir.


Generate Applications Files Menu:

Uygulama kullanımı sırasında bazen formların zamandan zamana yeniden yaratılması gerekebilir.  Bunun için formların,mesajların veya raporların tekrar üretilmesi gerekebilir. Patch'ler uygulandığında ya da geliştirmeler yapıldığında bunlar bozulabilir. Bunların tekrar yaratılması sorunu çözebilir. Bu regenerasyon işlemi sırasında uygulamanın kapatılmasına gerek yoktur ama bu belirttiğimiz tipteki objectlerin kullanılmaması gerekmektedir.

En iyi çözüm ise uygulamanın kapatılıp bu işlemin yapılmasıdır.

Java dosyalarının tekrardan yaratılması ise eğer java kütüphanelerinden herhangi biri eksikse ya da uygulamaya herhangi bir geliştirme uygulandıysa yapılmalıdır.

Mesaj dosyalarının tekrar yaratılması ise EBS ekranlarında gördüğümüz yazıların tekrar yaratılmasını sağlar; ancak bunun kontrollü bir şekilde yapılması gerekmektedir.

























Maintain Applications Files Menu:



























Compile/Reload Applications Database Entities:

Compile Apps Schema  ile apps schema'sındaki invalid olan object'ler derlenir, compile edilip bozuk olanlar tekrar çalıştırılır.

Compille Menu Information ile menu yapıları tekrar derlenir. Sorun olması durumunda çalıştırılması tavsiye edilir. Aynı şekilde compile flexfields da bozuk olan flexfield'lar yapılır.






















Maintain  Applications Database Entities Menu:

Database'in bütünlüğünü kontrol eden bu menu'de "Validate Apps Schema" ile bir rapor yaratılır  ve bu raporda APPS'la ilgili düzeltilmesi gereken sorunlar, APPS'la ilgili olmayan düzeltilmesi gerekn hatalar ve APPS Schema'sıyla ilgili düzeltilebilinecek hatalar listelenir.

"Re-create grants and synonyms for Apps Schema"  ile APPLSYSPUB schema'sı için bazı SYSTEM ve APPS paketlerine grant'ler ve synonym'ler tekrar yaratılır. Genelde "Validate Apps" ile ortaya çıkan sorunlar ertesinde gösterilir.




















Application'ın Maintenance Mode'a Alınması

Application'ın maintenance mode'a alınması adadmin aracı ile yapılır. Oracle Applications'ı adstpall.sh scriptiyle kapadıktan sonra, Adadmin'i çalıştırıp 5. seçenek seçilip oradan da enable seçeneği seçilir. Application'ın Maintenance Mode'a alınmasının nedeni patch geçmektir. Patch geçmek için bu mode'a alınması gereklidir.

Not: Maintenace mode ile ilgili yazı







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder