Hurriyet

29 Kasım 2013 Cuma

Oracle Veritabanı ve E-Business Suite: My Oracle Support(Metalink)'ten Nasıl Patch İndirilir? - How To Download a Patch For EBS or Oracle Database

Oracle'ın bütün ürünleri için aşağıdaki adımları izleyerek patch'ler indirebiliriz. Burada anlattığımız yollar Oracle Veritabanı ve Oracle E-Business Suite özelinde hazırlanmıştır ancak diğer ürünler içinde nereden indirilebileceğini aşağıdaki yoldan görebiliriz. İlk olarak My Oracle Support sayfasına gitmemiz gerekir. Bu ana sayfadan diğer yerlere yönlenebiliriz.


Bu sayfadan sonra yukarıdaki tab'dan "Patches & Updates" sekmesine tıklarız.



 Bu örnek için özel olarak patch numarasını bildiğimiz için buna göre bir arama gerçekleştiririz. Üzerine yükleyeceğimiz patch'i de seçip "search" düğmesine tıklayınca bununla ilgili sonuçlar aşağıdaki gibi karşımıza çıkar.


Bu patch arama işlemi sonrasında çıkan sayfada gerekli seçeneklleri seçeriz. Bazen versiyon seçenekleri, dil seçenekleri ve platform tipini sorabilmektedir. Aşağıdaki örnek için sadece dil seçeneğini seçeriz. Dil olarak türkçe seçmemiz önemlidir; çünkü sistemimiz türkçe'dir. Tabi bu duruma göre değişir. Türkçe'yi direk seçersek beraberinde US versiyonu da birlikte gelmektedir. Eğer EBS kurulumunda olduğu gibi US versiyonu Base installation'la birlikte gelmektedir. Yani default kurulumla birlikte gelir. Eğer Türkçeyi seçersek  yanında US versiyonunu da indirmek için soracaktır.


Burada da US versiyonunu indirmek için sormaktadır; çünkü öncesinde  versiyonu Türkçe olarak belirtmiştik.


Buradan her ikisini de indiririz.


Yukarıdaki resim de ise Oracle Database için nasıl patch indirilebileceğini görmekteyiz. Ürün olarak Oracle Database seçtikten sonra versiyonumuzu ve platformumuzu seçeriz. Sonrasında "Search"  diyip buna uygun patch'ler karşımıza çıkar


Karşımıza çıkan sonuçlardan istediğimizi seçip aşağıdaki örnekteki gibi indirip kurabiliriz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder