Hurriyet

24 Mayıs 2013 Cuma

Oracle E-Business Suite: Kullanıcı Oluşturulması


Kullanıcının oluşturulması için sisteme ilk önce sysadmin/sysadmin olarak bağlanılmalıdır. Bağlanıldıktan sonra System Administrator>Security>User>Define sorumluluğuna gidilir ve buradan gerekli değerler girilir.

-Kullanıcı ismi
-Şifre (Doğrulama yapılması için tekrar giriş istenir.)
-Tanım
-Şifre geçerliliği süresi
-Kullanıcının tanım süresi ve geçerlilik kazanacağı tarih.



Yukarıda bellirttiğimiz değerler girildikten sonra çeşitli sorumluluklar atanır. Bu örneğimiz de kullanıcımız ile yapacağımız sonraki işlemleri düşünerekten belirli menu ve yetkilere ulaşabilmemiz için çeşitli sorumlulukları ekleriz.

Yukarıda eklediğimiz sorumluluklar:

                System Administrator
                System Administration
                Application Developer
                Functional Administrator
                Functional Developer
                General Ledger Super User

Bunları yaptıktan sonra uygulamadan çıkıp yaptığımız değişikliklerin uygulanıp uygulanmadığı test edilir. Doğru uygulandırlarsa aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşırız.


Kullanıcı Yönetimi - Şifrenin "Reset"'lenmesi

Kullanıcıların şifrelerinin sıfırlanması gerektiğinde yukarıda belirttiğimiz sorumlulukların üzerine "User Management" sorumluluğu gerekir. Bu sorumluluk da diğer bir yayınınmızda anlattığımız üzere "Security Administrator" rolünü alarak edinilir. Bu yapıldıktan sonra "User Management>Users" seçeneğine tıklanılır. "Search" sekmesi altında "User Name" bölümüne kullanıcımızın adı girilir ve aranır. Devamında aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkar. Buradaki "Reset Password" bağlantısına tıklanır. Kullanıcının ilk girişinde karşısına çıkacak olan şifre belirlenir ve kişi haberdar edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder