Hurriyet

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Oracle E-Business Suite: Delege Yönetimi



Delegeyle yönetim için ilk olarak kullanıcımızın haklarını bir şekilde diğerlerine atabilme hakkını elde etmemiz lazım. Bunun için “User Management>Roles and Role Inheritance>Security Administration” sekmesi altında kullanıcımızı ararız ve “update” düğmesine basarız. Bu örnekteki kullanıcımız “BO COURSE ADMINISTRATOR".


Kullanıcı İçin Kullanıcı Yönetiminin Ayarlanması


Kullanıcımızı “update” etmek istediğimizde karşımıza çıkan ekranda “Security Wizards” düğmesini tıklarız. “User Management: Security Administration Setup” ‘ın yanındaki “Run Wizard” simgesini tıklarız. “Add More Rows” ile bir satır daha ekleriz. “Users” bölümüne “People in the Administrator’s Own Organization” ve “Permissions” kısmına  “All User Administration Privileges” seçeneklerini yerleştiririz.






Bu Rol İçin Organizasyon Yönetiminin Ayarlanması



“Organization Administration” sekmesine tıklayıp “Assign Organization Privileges” düğmesine basarız. Sonrasında ise bütün seçenekleri görmek için “Search By Organization Privileges” kısmında “%” ile arama yaparız ve “View the Administrator’s Own Organization”'ı seçeriz.








Bu Rol İçin Rol Yönetiminin Ayarlanması


“Role Administration” sekmesini seçip, bu örneğimiz için “BO COURSE ADMINISTRATOR” rolünü ararız. Orada isterseniz “Type” kısmından istediğiniz kategoriyi seçip altındaki  bütün rolleri ekleyebilirsiniz. Seçilenleri “Move All” a basarak sağa aktarırız ve sonrasında “Apply” ederiz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder