Hurriyet

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Oracle E-Business Suite Nedir?



Oracle  E-Business Suite Oracle’ın kurumsal kaynak uygulamalar paketinin adıdır. Daha genel olarak Oracle 'ın ERP olarak hitap edilen uygulamaların tamamıdır. E-Business Suite de, finanstan lojistiğe, muhasebe, satın alma, insan kaynakları, varlık yönetimi gibi bir sürü modül bulunur. Oracle E-Business Suite de iş zekası uygulamaları, kurumsal şirketler için gereken bütün platformlar ve süreç yönetimi programları vardır.

E-Business Suite Oracle'ın kendi oluşturduğu Oracle Financials,Oracle HRMS, Oracle CRM gibi uygulamaları vardır. Çekirdek veritabanı teknolojisi olarak da Oracle'ın kendi ilişkisel veritabanını kulur.İçerisindeki uygulamaları aşağıdaki gibi gösterilir.

·         Oracle CRM
·         Oracle Financials
·         Oracle HRMS
·         Oracle Mobile Supply Chain Applications
·         Oracle Order Management
·         Oracle Procurement
·         Oracle Project Portfolio Management
·         Oracle Quotes
·         Oracle Transportation Management
·         Oracle Warehouse Management Systems
·         Oracle Inventory.
·         Oracle Enterprise Asset Management

Yukarıda belirtilen her ürün birden fazla modül içerir ve ayrı ayrı lisanslandırılırlar. Diğer ilişkili teknolojiler PL/SQL, Java, .Net, HTML, XML, Oracle Veritabanı, Oracle Forms Server, Apache Web Server, Oracle Discoverer, Jinitiator'dır.


Yapı - Mimari

Oracle E-Business Suite yapısı 3 katmanlı mimariden oluşmaktadır. Bu katmanlar  veritabanı, uygulama ve son kullanıcı olan client'lar(PC'ler)'dir. İçerisinde Oracle ERP (kurumsal kaynak planması programları),  CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), SCM (Lojistik) gibi programları bulundurur.

İleriki yazılarda ise Oracle E-Business Suite ile ilgili yapısal ve teknik detayları, veritabanı organizasyonunu ve yönetimini işleyeceğiz.

6 yorum:

  1. Merhaba, ben izmir ekonomi üniversitesi 4. sınıf endüstri mühendisliği öğrencisiyim. Oracle e Business hakkında bir sunum ödevim var ve şuana kadar neredeyse tamamladım. ancak ne kadar araştırsamda bu paketin sorunları veya şirket için oluşturabilicek sorunları bulamadım. Bu konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yada araştırabileceğim bir kaynak söyleme imkanınız varmı acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk selam, Oracle E-Business Suite'ın oluşturabileceği sorunlar teknik bakımdan olabilir. Bu ürünün yönetilmesi, düzenli olarak bakımının yapılması maliyetlidir. Şirketin sunmak istediği ürünler veya şirket yönetimini sağlayan araçları bulunması nedeniyle tercih edilir. SAP'nin ürünü gibi bir ERP uygulamasıdır. Onun dışında bu paket programın getirdiği veya sunduğu fonksiyonalitelerin kullanımı şirkete ve çalışanlara kalmıştır.

      Sil
  2. ERP ve Oracle sistemini şirketimize uyarlamak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beni bilgilendirirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu konuda hala arayış içerisinde misiniz ?

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil