Hurriyet

31 Ekim 2013 Perşembe

Oracle E-Business Suite: AD Controller Nedir? - Ne İşe Yarar? - Adctrl

Application Dba araçları (adpatch,adadmin,autoconfig) çalışırken, bu araçlar yapacakları her işlem için "worker" dedikleri bir process oluştururlar. Eğer bu worker'lardan herhangi birisi kapanırsa bunların kapandığına  dair manager'a haber vermek, bunları tekrardan çalıştırmak için adctrl komutunu çalıştırırız. Bu komut ile karşımıza bazı seçenekler çıkar. Ad controller ile karşımıza çıkan seçenekler aşağıdaki gibidir.

Adcontroller'ın loglarını $APPL_TOP/admin/$SID/log klasörü altında bulabiliriz. Bu dosya alıtnda adcontroller tarafından gözelenen worker'ların ne yaptıklarıyla ilgili loglar tutulmaktadır. Adworker'ların işleri güncellendikçe buradaki loglara yazılırlar.
















Show Worker Status Ekranı:

1. seçenek seçildiğinde çalışan worker'lar ve bunların durumları gösterilir. Bu worker'lar failed olabilirler. 1. seçenek sayesinde patch'in ne durumda olduğunu görebiliriz. Eğer patch normalden uzun sürüyorsa yukarıda belirttiğimiz gibi $APPL_TOP/admin/$SID/log klasöründen çalışan worker'ların loglarına bakarız.Eğer burada timeout ya da takılma gibi bir sorundan bahsediliyorsa bu durumda worker'ımızı restart ederiz.

Tell Worker To Restart a Failed Job Ekranı:

2. seçenek seçildiğinde 1. ekranda görüp de fail etmiş bir job'ı tekrar çalıştırabiliriz. O fail eden job'ın numarasına göre burada fail etmiş worker olarak tekrar çalıştırabiliriz.

Tell Worker To Quit Ekranı:

3. seçenek ile herhangi bir worker kapatılabilir. Eğer birden fazla worker aynı işle uğraşıyorsa patch'te kilitlenmeler olabilir. Bu oluşan durumu engellemek için bazı worker'ları çıkmaya zorlayabiliriz.

Restart A Worker On The Current Machine:

Bu seçenekte de zaten çalışan, durumu "Running" olarak gözüken bir worker'ı tekrar çalıştırmaya zorlayabiliriz.

Ad Controller Interactive Olarak Nasıl Çalıştırılır?

Ad controller çalıştırmak için ilk önce $APPL_TOP/$APPLFENV ortam dosyasını çalıştırıp ardından adctrl komutunu çalıştırırız.

Adctrl'daki Gizli Opsiyon - Menu'deki Gizli 8.Seçenek:

Failed olan Worker'ları atlayıp sonradan tekrar çalıştırmak için konulmuş 8. opsiyon bulunmaktadır.
Bunun gizlenmesinin nedeni Oracle'ın çalışmayan Worker Log'larının incelenmesini ve düzeltilmesini sonradan da tekrardan çalıştırılmasını istemesinden dolayıdır. Eğer hızlıca bu konu geçilirse o zaman sorunun ana kaynağı öğrenilemez. Bu amaçlarla gizlidir. Oracle Support tarafından da önerilmedikçe kullanılması tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder