Hurriyet

6 Ekim 2013 Pazar

Oracle Veritabanı: Rman - Backup Sets Nedir?

Backıp set'ler rman'e özel bir bir logical object'dir. Rman tarafından işlenilebilen bu backup türünde backup piece'leri bulunur.

Backup set'ler backup piece'lerin toplamından oluşur. Bu backup piece'ler backup komutu içinde yer alan datafile'ların, controlfile'ların ya da diğer database object'lerinin backup'larından oluşur.

Veritabanında datafile'ların, control file'ların, archived redo logs'larının ve server parameter file'ın backup'ları alınabilinir. Ayrıca diğer backup set'lerin de backup'ları alınabilinir.

-- Genel Backup'ları Alınan Dosyalar
 BACKUP DATABASE;  
 BACKUP TABLESPACE users, tools;  
 BACKUP (SPFILE) (CURRENT CONTROL FILE);  
 BACKUP BACKUPSET 12;  
 BACKUP DATAFILECOPY '/tmp/system01.dbf';

Datafile'ların backup'ları alınırken, veritabanı open veya mount mod'da olmalıdır. Eğer database "archivelog" mod'da ise database'in açık veya kapalı olabilir. "Noarchivelog" modunda ise veritabanının düzgün bir şekilde kapanmış olması gerekir.

Backup Set Compression:

Backup Set'lerin ana özelliğidir. Boş olan data block'larının backup'lanmamasıdır. Image copy'lerde backup set'lerin tersine bütün datafile block'ları bulunur. Bu yüzden de daha büyüktür. Backup set'lerde image copy'lere göre farklı olarak sadece dolu bloklar alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder