Hurriyet

18 Aralık 2013 Çarşamba

Oracle E-Business Suite: Session Timeout - Forms Timeout Olma Süresi Parametresi - Forms Session Timeout Parameter

Form'ların timeout olma süreleri "ICX Limit Time" ve "ICX Session Timeout" parametreleri tarafından kontrol edilmektedir. "ICX Limit Time" opsiyonu default olarak site seviyesinde 4 saate ayarlanmıştır.  Bunun anlamı kullanıcılar 4 saat sonra bir uyarı alacaklardır yaptıkları işlemlere bağlı kalmaksızın. "ICX Session Timeout" ise 30 dakikaya ayarlanmıştır. Forms veya web session altında hiçbir işlem yapmadan 30 dakika geçirilirse session bitirilir. Eğer bu süreyi 2 katına çıkartmak istiyorsak hem uygulama tarafından profil değerini 2 katına çıkarırız, hem de  "s_sesstimeout" parametresini context file'da değiştirdikten sonra autoconfig çalıştırılır.(Autoconfig Nasıl Çalıştırılır?) Bu işlem sonunda afterconfig.sh dosyasının da çalıştırılması gerekteğini unutmayalım.

Session Timeout Parametresi
Not: Context dosyası $INST_TOP/appl/admin/$CONTEXT_NAME.xml'dır.

ICX:TIMEOUT Profil Değerleri:

Buradaki bazı parametreler birbirlerini etkileyebilirler.

Parameter
Parametre
Tavsiye Edilen Değer
ICX:Session Timeout
Null
30 (dakika)
ICX: Limit Time
4 (saat)
4 (saat)
ICX: Limit Connect
1000
2000


· ICX:Session Timeout - Bu profil değeri dakika cinsinden bir kullanıcının hiçbir aktivite gerçekleştirmeden ne kadar süre inaktif olarak kalabileceğini belirler. Bu durumda kullanıcı geri geldiğinde şifre ve gerekli bilgiler girilerek session tekrar aktif hale getiriliebilinir. Bu parametrenin 30 dakikadan fazla süreye set edilirse JVM miktarı  yeterli olmayıp hata alabiliriz.

· ICX: Limit time - Bu profile ile bir bağlantının dayanabileceği maksimum süreyi belirtmiş oluruz. Bu süre içinde kullanıcı aktif olsa da bu süre sonunda session kesilir. 'ICX:Session Timeout'  null olarak belirlendiyse , , bir session en fazla ICX:Limit Time kadar dayanabilir.

· ICX: Limit connect - Limit Connect profili ile bir kullanıcının bir bağlantı sırasında yapabileceği maksimum bağlantı sayısını gösterir. Üzerinde oynanması tavsiye edilmez. Çünkü kullanıcı bağlandığında, EBS'de bununla birlikte kendi bağlantılarını yapmaktadır. O yüzden bazı değerler gözden kaçırılabilinir.

S_OC4J Timeout - S_Sesstimeout Error: 

Yakın zaman içerisinde bütün kullanıcıların formları belirli bir süre geçtikten sonra kapanmaktaydı. Forms_timeout ifadesi 2 saat olmasına rağmen form'lar hemen kapanıyordu. OC4J Session Timeout profili Forms Session Timeout'undan önce timeout olduğu için formlar erken kapnıyormuş. Bu yüzden parametrelerin eş veya birbirini etkilemeyecek değerlere set edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder