Hurriyet

9 Aralık 2013 Pazartesi

Oracle E-Business Suite: Patch'lerden Geri Dönüş - Backing Out Patches and Restoring To A Previous State

Uygulanan patch'lerden bazıları bazen hata geri döndürebilir. Bu durumda apply edilmiş patch'ler geri döndürülmez. Hatalı halleriyle kalırlar. Oracle tarafından da otomatize edilmiş patch'ten geri dönüş yolu yoktur. Bu yüzden hatalı patch'leri düzeltme adımları vardır. Yani bakılacak aşamalar, kontrol edilecek işlemler bulunmaktadır.

Bu yüzden 5-10 mb'tan yüksek patch'ler için backup alınmalıdır. Hem veritabanı backup'ı hem de application backup'ı alınmalıdır.

Eğer bir patch hata alırsa:

1- Hatanın nedenini belirlemek:

Hatanın nedeni genelde ekranda ortaya çıkar. Ancak ekranda çalışıyor gibi gözüküyorsa eğer bu durumda bakılacak belirli yerler vardır. Öncelikle bakacağımız yer "adctrl" tool'udur.

Bu tool'u çalıştırıp worker'ların durumunu görebilir ve loglarına bakabiliriz. Bu logları okuyaraktan hangi form, procedure,sql veya script'de hata ile karşılaşıldığı bulunabilinir.

Bu işlemler dışında adpatch loguna bakabiliriz. Bu patch log'u genelde adpatch'in çalıştırıldığı yere konur. Ancak özel bir yer belirtilmediyse $APPL_TOP/admin/$SID/log altına konur. Dosyanın ismi bilinmiyorsa "ls -lrt" komutyla patch sırasında en son değişen dosya bulunabilinir. Bu şekilde hatayla ilgili daha fazla bilgi edinebiliriz.

Hatalarla ilgili baktığımız diğer log lokasyonları da buradaki gibidir.

2-  Bununla İlgili Yapılacak Aksiyonları Belirlemek:

Yukarıdaki belirttiğimiz log dosyalarına bakıp, hata alan işlemleri düzeltmeye çalışabiliriz.

3-  Dosyaları Eski Yerlerine Koymak:

Adpatch dosyaları uygularken eğer bulunduğu klasördeki doküman, değiştireceği dokümandan daha yeniyse eğer, bu dosya (patch_klasörü)/backup/($SID)/($HOSTNAME) kendi ilişkili klasörü altına yedeklenir. Eğer patch çok büyükse patch uygulamadan önceki aldığımız "Apps" dizini backup'ından bütün sistem dönülür.

4- Relink'lemek:

Dosyaların bozulma ihtimaline karşı relink işlemi gerçekleştirilir. Bunun için bozulan dosyalar belirlenir ve adrelink ile tekrar bağlantıları sağlanır.

5- Java Dosyalarını Geri Döndürmek:

Java dosyaları patch sırasında değiştirildiyse eğer  bu dizinden (patch_klasörü)/backup/($SID)/($HOSTNAME) java dosyaları geri döndürülür.

 $ adjava -mx256m oracle.apps.ad.jri.adjcopy @undoScript.cmd 

6- Jar Dosylarının Tekrar Yaratılması: 

Java dosyalarını yukarı da belirttiğimiz gibi tekrar ürettiysek, o zaman Jar dosyalarını da tekrar yaratmalıyız. Bu işlemleri de Adadmin aracıyla yapabiliriz.

7- İlişkili Form'ların Tekrar Yaratılması:

En son olarak da etkilenen bütün modüllerin formlarının compile'ı adadmin ile gerçekleştirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder