Hurriyet

9 Aralık 2013 Pazartesi

Oracle E-Business Suite: Patch Application Assistant - PAA

Patch Application Assistant kısaca PAA bize Oracle E-Business Suite'de patch geçme konusunda çok büyük kolaylık sağlamaktadır. PAA ile bir patch geçimi için gereklilikleri güzel bir arayüzle görebiliriz. Bu bir arayüz olduğu için "DISPLAY" parametresinin aktif olması gerekir. Eğer arayüz yoksa vncserver veya benzeri bir program ile bağlantı yapmamız gerekir.

Bağlantı yaptıktan sonra $APPL_TOP/$APPLENV dosyasını çalıştırır ve ortamı set ederiz. Sonrasında patch'in driver'ının bulunduğu klasöre gideriz ve bu klasör de "admsi.pl" dosyasını çalışıtırırız. Çalıştırdıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü elde ederiz. Burada patch'in bulunduğu klasörün adını ve Apps kulla nıcısnın şifresini girmemiz gerekir.


Bu bilgileri girdikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkar. Bu ekrandan patch'imizle ilgili uygulanması gereken prerequisite'ler, post-installation task'leri gibi şeyler varsa görebiliriz.


Bu sırada başka bir ekrandan burada istenen işlemleri gerçekletiririz. Bu uygulamayla biz patch uygulamayız. Sadece patch için gereken işlemleri rahat gerçekleştirmek için yararlanırız. Bütün işlemleri gerçekleştirip "next" dediğimizde yapılması zorunlu işlemlerden hangilerinini yapıldığını "Completed" sütununda tıklı olarak görürsek yaptığımız işlemlerin başarıyla gerçekleştirildiğini bilebiliriz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder